Predjela

PREDJELA






                    SALATA SA KULENOM




Potrebno je
400 gr kulena
900gr pilećeg filea 8 kuvanih jaja 10-tak kiselih krastavčića 100 gr rendanog kačkavalja 360 gr pavlake 340 gr rmajoneza 2 kašike senfa

Pileći file skuvati i iseckatI
kulen iseckati na sitnije kockice
sve sastojke izmešati

                      PILEĆA SUSAM SALATA

                                               

POTREBNO JE
1 kg PILEĆEG FILEA
150gr PEČENOG SUSAMA
10-TAK KISELIH KRASTAVČIĆA
600 grKISELE PAvlake
200 gr MAJONEZA
4  KAŠIČICE SENFA
MALO LIMUNOVOG SOKA
SO PO POTREBI

PILEĆI FILE SKUVATI I ISECKATI KAO I KISELE KRASTAVČIĆE
dodati ostale sasdtojke i sve izmešati





             SLANI ROLAT SA SPANAĆEM



POTREBNO JE
7 LISTOVA KORA ZA PITU
PRELIV ZA KORE
3  JAJA
100 ml. ULJA
100 ml JOGURTA
100 grSITNO SECKANOG SPANAĆA
MALO SOLI
FIL
4  KAŠIKE KREM SIRA
200 gr KISELE PAVLAKE
200 gr ŠUNKE U LISTOVIMA

PRIPREMLJENIM PRELIVOM PREMAZIVATI SVE KORE I SLAGATI JEDNU NA DRUGU
PEĆI NA 200C 15 min
VRUĆU KORU POKRITI NAKVAŠENOM I DOBRO OCEĐENOM KRPOM I OSTAVITI MALO DA STOJI U PLEHU.
NAKON TOGA U TU ISTU KRPU UVITI KORU U ROLAT 
 OSTAVITI DA SE OHLADI
HLADNU KORU PREMAZATI FILOM I POREĐATI LISTOVE ŠUNKE ,PA UROLATI
ZATIM ROLAT  UVITI U SAMOLEPLJIVU FOLIJU I OSTAVITI DA SE HLADI U FRIŽIDERU BAR NEKOLIKO SATI PRE SLUŽENJA
IZUZETNO POSLUŽENJE I DUGO OSTAJE SVEŽE I MEKO


               SLANI ROLAT SA AJVAROM





POTREBNO JE
8 LISTOVA KORA ZA PITU
PRELIV ZA KORE
3  JAJA
100 ml. ULJA
150gr SIRA
100ml GAZIRANE VODE
1/2 KAŠIČICE SOLI
1 KESICA PRAŠKA ZA PECIVO
JOŠ
3 KAŠIKE AJVARA
FIL
4  KAŠIKE KREM SIRA
3 KAŠIKE KISELE PAVLAKE
1 KAŠIKA MAJONEZA
3 SITNO SECKANA KISELA KRASTAVČIĆA
150 gr SITNO SECKANE ŠUNKE

PRIPREMLJENIM PRELIVOM PREMAZATI 3 KORE PA ČETVRTU PREMAZATI AJVAROM.NASTAVITI SA PREMAZIVANJEM I PREOSTALIH KORA PRELIVOM.
 KORE  SLAGATI JEDNU NA DRUGU
PEĆI NA 200C 15 min
VRUĆU KORU POKRITI NAKVAŠENOM I DOBRO OCEĐENOM KRPOM I OSTAVITI MALO DA STOJI U PLEHU.
NAKON TOGA U TU ISTU KRPU UVITI KORU U ROLAT 
 OSTAVITI DA SE OHLADI
HLADNU KORU PREMAZATI FILOM  ,PA UROLATI
ZATIM ROLAT  UVITI U SAMOLEPLJIVU FOLIJU I OSTAVITI DA SE HLADI U FRIŽIDERU BAR NEKOLIKO SATI PRE SLUŽENJA
IZUZETNO POSLUŽENJE I DUGO OSTAJE SVEŽE I MEKO


                             SUSAM SALATA






Potrebno je
300gr. kisele pavlake
150 gr,rendanog kačkavalja
200 gr. šunke
100 gr.pečenog susama







PASTETA OD CVARAKA




POTREBNO JE
250gr.CVARAKA
2 KUVANAJAJETA
1 MANJA GLAVICACRNOG LUKA
2-3 KISELA KRASTAVCA
2 KASIKE FETA SIRA
2 KASIKE MAJONEZA
BIBER, ALEVA PAPRIKA
SVESASTOJKE STAVITI U BLENDER ILI ELEKTRICNI SECKO I SAMLETI DOBRO
PO POTREBI DODATI JOS SIRA ILI MAJONEZA DOK SE NE DOBIJE GUSTINA PASTETE

SLANA TORTA SA ROZEN KORICAMA





POTREBNO JE
1 PAKOVANJE SLANIH KORA ZA ROZEN TORTU
200gr. SUNKE
200gr. KACKAVALJA
500gr. KREM SIRA
400gr. KISELE PAVLAKE
3 KASIKE AJVARA
150gr. MAJONEZA
100gr. KISELIH KRASTAVCICA
200gr. KACKAVALJA

BELI FIL
POMESATI PAVLAKU,SIR I MAJONEZ
FIL SA AJVAROM
POMESATI AJVAR SA3 KASIKEBELOG FILA
FIL OD KRASTAVCICA
KRASTAVCICE DOBRO OCEDITI,NARENDATI NA NAJSITNIJE RENDE I POMESTI SA 3 KASIKE BELOG FILA
FILOVANJE
NAPRVU KORU NANETI BELI FIL PA PREKO NJEGA LISTOVE SUNKE
DRUGU KORU PREMAZATI BELIM FILOM PAOKRENUTI NAMAZANU STRANU DA BUDE PREKO SUNKE
GORNJU POVRSINU PREMAZATI FILOM OD AJVARA INASTAVITI TAKO REDOM DO KRAJA
UKUPNO IMA 8 KORICA
KORA-SUNKA
KORA-AJVAR
KORA-KACKAVALJ
KORA-KRASTAVCICI
KORA-SUNKA
KORA-KACKAVALJ
KORA-AJVAR
KORA-RENDANI KACKAVALJ
POSLEDNJU KORICU PREMAZATI BELIM FILOM NARENDATI KACKAVALJ I UKRASITI PO ZELJI




FRANCUSKA SALATA SA REZANCIMA






POTREBNO JE
400gr. REZANACA/STO SITNIJIH/
1 PAKOVANJE SMRZNUTOG POVRCA/ZLATNA MESAVINA/
500gr.SUNKE
400gr. MAJONEZA
2 PAVLAKE/400gr./
1 TEGLA KRASTAVCICA
200gr. NEUTRALNE PAVLAKE
2-3 KASIKE SIRCETA
SO PO ZELJI I UKUSU
PRIPREMA
POVRCE SKUVATI I OHLADITI
ISTO URADITI I SA REZANCIMA
SUNKU I KRASTAVCICE ISECKATI
SVE SASTOJKE POMESATI

BRAZILSKA SALATA






POTREBNO JE
1 PRAZILUK
200gr.SUNKE
NEKOLIKO KRASTAVCICA
OKO 800gr.PILECEG FILEA ILI JUNETINE
200 gr. MAJONEZA
MALO CELERA NARENDANOG
SO,BIBER,PERSUNOV LIST
PRIPREMA
PILECI FILE SKUVATI PA SITNO ISECKATI ,DODATI SECKANU SUNKU,PRAZILUK ISECEN NA KOLUTICE,SECKANE KRASTAVCICE,MAJONEZ,CELER I ZACINE.SVE DOBRO  IZMESATI


PROLECNA SALATA SA MLADIM LUKOM












POTREBNO JE
VEZA MLADOG LUKA
125 gr.FETA SIRA
1 PAVLAKA/200gr.
SO PO POTREBI
PRIPREMA
ISECKATI MLADI LUK I BELI I ZELENI DEO NA KOLUTICE,UMESATI SIR I PAVLAKU I POSOLITI AKO JE POTREBNO.
SALATA JE IZVRSNA UZ SVE VRSTE MESA A I KAO PODLOGA ZA PLJESKAVICE I SL.

Slana torta


Sastojci:
-2 kutije slanih TAK krekera
-200g majoneza
-3 kisele pavlake
-3-4 kisela krastavcica
-malo jogurta
-rendani kackavalj ili peceni susam

Priprema:
-Pomesati majonez, pavlaku i seckane krastavcice
-Dublju tepsiju obloziti samolepljivom folijom, pa poredjati prvi red keksa prethodno potopljenog u jogurt.
-Premazati nadevom pa staviti sledeci red keksa koji se ne umace u jogurt.
-Jos jednom staviti nadev pa prekriti trecim redom keksa.
-Premazati sa malo fila, pa posuti rendanim kackavaljem ili pecenim susamom.
-Pripremljena torta treba da odstoji bar jedan dan pre sluzenja.


Mimoza salata


Sastojci:
-2 velika krompira
-200 g sunke
-2 jaja
-200 g kackavalja
-200 g majoneza
-1 pavlaka

Priprema:
-Krompir skuvati u ljusci,a zatim oljustiti i izrendati.Posebno skuvati jaja,pa belanca iseckati na kockice,a zumanca izmrviti.Sunku iseci na kockice,a kackavalj narendati.Redjati sastojke sledecim redom: izrendan krompir na dno cinije,premazati majonezom,posuti sunkom,premazati pavlakom,posuti seckanim jajima,premazati majonez i odozgo narendan kackavalj.
Ruska salata

Sastojci:
-1 kg krompira
-250 g šargarepe
-250 g korena peršuna
-300 g kiselih krastavčića
-250 g graška
-200 g šunke
-1 pileće belo meso
-1 l majoneza

Priprema:
Krompir, šargarepu i koren peršuna iseckati na kockice i skuvati posebno. Belo meso skuvati pa iseckati sitno, skuvati grašak,pa kad se povrće dobro ocedi i ohladi sjediniti sa šunkom i krastavčićima iseckanim na kockice. Dodati soli po potrebi i na kraju majonez. Sve dobro promešati.


No comments:

Post a Comment

Komentarišite pristojno.

MAMINA MALA KUHINJA