Poslastice


Sladoled sa jogurtom


Sastojci:
-400g belog krem slaga
-4 case (od jogurta) secera
-1 litar jogurta
-1/2l mleka

Priprema:
-Umutiti slag sa 2 case secera i mlekom. 
Jogurt pomesati sa jednom casom secera i mesati dok se secer ne otopi. 
Sastaviti jogurt i slag, a zatim po zelji dodavati rendanu cokoladu, mleveni keks i slicno.


Dzem od breskvi

Potrebno je:
-5 kg breskvi
-2 pomorandze-zamrznute
-1,5 dl jabukovog sirceta
-2,5 kg secera

Priprema:
-Breskve oljustiti,ocistiti od kostica.Zaledjene pomorandze narendati (BEZ KORE).Dodati secer i jabukovo sirce i staviti da se kuva.Kad dzem prokljuca,kuvati 40 min,a zatim skinuti sa sporeta i mesati jos 20min. Sipati vruc dzem u vruce tegle i zatvoriti ih.Dzem se moze praviti i od neljustenih breskvi,pa u tom slucaju,na kraju kuvanja,stapnim blenderom izmiksati dzem i dobice se glatka ujednacena masa.

► Eurokrem ◄

Potrebno je:
-150 ml vode
-300 g kristal secera
-2 vanil secera
-200 g putera
-200 g mleka u prahu
-100 g crne cokolade (sa 70% kakaoa)

Priprema:
Pomesati vodu, secer i vanil secer i kuvari samo dok se secer ne otopi. Zatim skloniti sa sporeta, umesati puter i mleko u prahu i sve dobro zicom promesati da se ne stvore grudvice. Podeliti masu na dva dela, pa u jedan dodati 100 g crne cokolade. Sipati obe smese istovremeno u teglu i ostaviti da se ohladi i stegne.


Princes krofne

Potrebno je za testo:
-200 ml vode
-150 ml ulja
-120 gr brašna
-5 jaja

Potrebno je za fil:  
-1 l mleka 
-10 kašika šećera  
-5 kašika gustina
-1 puding od vanile
-1/4 margarina
-1 šlag


Način pripreme testa:


200 ml vode i 150 ml ulja staviti da proključa.Skloniti sa vatre i dodati 120 gr brašna.Vratiti na ringlu i mešati 2-3 minuta.Prohladiti testo i dodati 5 jaja,jedno po jedno i sve vreme mutiti mikserom.Dobro umućeno testo Uzimati kašičicom i ređati u pleh na pek papir.Peći na temperaturi od 200˚C i ne otvarati rernu 20-25 minuta. 

Način pripreme fila:

1 l mleka i 10 kašika šećera staviti da proključa.Odvojiti jedan deo mleka i razmutiti 5 kašika gustina i 1 puding od vanile.Sipati u vrelo mleko i kuvati dok se ne zgusne.Dodati 1/4 margarina.I kad se fil ohladi jedan umućen šlag.Hladne krofne filovati hladnim kremom i posuti prah šećerom.






Šumsko voće sladoled



Potrebno je:
- 300 g šlaga
- 1/2 l mleka
- 2 čaše kisele pavlake
- 1/2 l jogurta
- 2 čaše šećera
- 1/2 kg šumskog voća
- 1 čaša šećera
- 1/4 čaše vode

Šumsko voće pomešati sa vodom i jednom čašom šećera i kuvati 5 minuta. Izmiksati i ohladiti. 
Umutiti šlag sa mlekom, dodati dve pavlake, a jogurt umutiti sa 2 čaše šećera pa sastaviti sa šlagom. U činiju sipati belu masu pa voće pa belu masu. 
Sladoled se može praviti i samo sa jednom vrstom voća (jagoda,malina i sl.)

No comments:

Post a Comment

Komentarišite pristojno.

MAMINA MALA KUHINJA