Sladoled sa jogurtom
Sastojci:
-400g belog krem slaga
-4 case (od jogurta) secera
-1 litar jogurta
-1/2l mleka
Priprema:
-Umutiti slag sa 2 case secera i mlekom.
Jogurt pomesati sa jednom casom secera i mesati dok se secer ne otopi.
Sastaviti jogurt i slag, a zatim po zelji dodavati rendanu cokoladu, mleveni keks i slicno.
Dzem od breskvi
Potrebno je:
-5 kg breskvi
-2 pomorandze-zamrznute
-1,5 dl jabukovog sirceta
-2,5 kg secera
Priprema:
-Breskve oljustiti,ocistiti od kostica.Zaledjene pomorandze narendati (BEZ KORE).Dodati secer i jabukovo sirce i staviti da se kuva.Kad dzem prokljuca,kuvati 40 min,a zatim skinuti sa sporeta i mesati jos 20min. Sipati vruc dzem u vruce tegle i zatvoriti ih.Dzem se moze praviti i od neljustenih breskvi,pa u tom slucaju,na kraju kuvanja,stapnim blenderom izmiksati dzem i dobice se glatka ujednacena masa.
► Eurokrem ◄
Potrebno je:
-150 ml vode
-300 g kristal secera
-2 vanil secera
-200 g putera
-200 g mleka u prahu
-100 g crne cokolade (sa 70% kakaoa)
Priprema:
Pomesati vodu, secer i vanil secer i kuvari samo dok se secer ne otopi. Zatim skloniti sa sporeta, umesati puter i mleko u prahu i sve dobro zicom promesati da se ne stvore grudvice. Podeliti masu na dva dela, pa u jedan dodati 100 g crne cokolade. Sipati obe smese istovremeno u teglu i ostaviti da se ohladi i stegne.
Šumsko voće sladoled
Potrebno je:
- 300 g šlaga
- 1/2 l mleka
- 2 čaše kisele pavlake
- 1/2 l jogurta
- 2 čaše šećera
- 1/2 kg šumskog voća
- 1 čaša šećera
- 1/4 čaše vode
Šumsko voće pomešati sa vodom i jednom čašom šećera i kuvati 5 minuta. Izmiksati i ohladiti.
Umutiti šlag sa mlekom, dodati dve pavlake, a jogurt umutiti sa 2 čaše šećera pa sastaviti sa šlagom. U činiju sipati belu masu pa voće pa belu masu.
Sladoled se može praviti i samo sa jednom vrstom voća (jagoda,malina i sl.)
Нема коментара:
Постави коментар
Komentarišite pristojno.